ESSENTIEEL FIETSONDERHOUD

Fietsonderhoud is belangrijk voor elk type rijder. Of je nu regelmatig fietst naar je werk, racet of gewoon een paar keer per maand op pad gaat, je moet op de hoogte zijn van basisonderhoud om onveilige omstandigheden en kostbare verrassingen onderweg te voorkomen.

Uw fietsonderhoud hoeft niet ingewikkeld te zijn. U kunt uw fiets in de toekomst in goede conditie houden door deze eenvoudige fietsonderhoudstips te volgen.

Houd je fiets schoon

Net zoals je je auto wast om er intact uit te zien, en het werkt goed, onderhoud je huishoudelijke apparaten of speciale machines, zo moet je ook je fiets onderhouden om de levensduur van je rit te verlengen. Wanneer u uw fiets schoonmaakt, voorkomt u dat vuil en vet zich ophopen via de mechanische onderdelen van uw fiets.

Het enige wat je nodig hebt is een emmer, water, biologisch afbreekbare zeep, een grote spons, een handdoek en een oude tandenborstel of een andere kleine tandenborstel om alles schoon te maken: het fietsframe, ketting, kettingbladen, pedalen, remmen, zadel, etc.

Smeer het mechanisme

Veeg en reinig de ketting altijd na het rijden. Dit geeft het smeermiddel de tijd om in de ketting te zinken. Sommige rijders smeren graag de ketting voordat ze gaan rijden, maar er kan stof blijven plakken, wat later een ander soort probleem veroorzaakt, vooral met de ketting in het schakelen, dus het kan beter zijn om de smering te laten voor de periode dat de fiets niet rijdt. .

Een smeeradvies nodig? Vraag ernaar bij uw vertrouwde lokale fietsenwinkel. En als je veel overtollig vet hebt, koop dan een kettingreiniger om zware vetten kwijt te raken.

Inspecteer uw banden

Er is niets erger dan tijdens het rijden te moeten stoppen en een lekke band te verwisselen. Inspecteer altijd uw banden en controleer hun bandenspanning met een vloerpomp. Nadat u ervoor heeft gezorgd dat uw banden goed zijn opgepompt, controleert u op andere schade of slijtage waardoor ze tijdens het rijden lek kunnen raken. Controleer ook of de wielen in goede staat zijn.

Houd de fiets op uniforme temperaturen tijdens de koude en winterperiodes, het spreiden en krimpen van de banden maakt ze oud en broos lang voor hun vervaldatum.

Zorg ervoor dat de bouten, bouten en moeren goed vast zitten

Laat je fiets niet uit elkaar vallen tijdens het rijden! U kunt de boel intact houden door voor vertrek even snel te kijken of de bouten, bouten of moeren los zitten. Als je merkt dat je tijdens het rijden wat bouten of moeren bent kwijtgeraakt, zorg er dan voor dat je het meteen kunt repareren door wat extra bouten en moeren bij je te hebben.

Controleer de remmen

Zoals u waarschijnlijk weet, zijn goede remmen essentieel. Remblokken verslijten na verloop van tijd, dus zorg ervoor dat u uw remblokken tussen twee onderhoudsbeurten door controleert. Het enige wat u hoeft te doen is de fietsremmen testen voor een korte rit met plotseling remmen.

Wat u moet weten, is dat de remmen hun eigen hardheidsinstellingen hebben en dat u die ook moet aanpassen of naar een servicecentrum moet gaan om uw remhardheid aan te passen. . Maar als u vindt dat uw remmen te zacht zijn, moeten de remblokken waarschijnlijk worden vervangen.

Leer hoe u (onder andere) een lekke band repareert

Wat gaat u doen als u alleen rijdt en uw band barst? Zorg ervoor dat je niet vast komt te zitten in de middle of nowhere door te leren hoe je pijpen moet patchen. YouTube heeft een aantal handige video’s over dit onderwerp.

Daarnaast bieden we elk seizoen monteurlessen om je te laten zien hoe je leidingen en andere basics vervangt om je rit te repareren en te vernieuwen.

Onderhoud je fiets

Het is belangrijk om uw fiets elk seizoen te onderhouden door hem naar een servicecentrum te brengen. Wij bieden u een dienst aan. Onze ervaren monteurs hebben de vaardigheden om uw veiligheid op de weg te garanderen en om een leven lang van uw rit te genieten.

Of u nu basisonderhoud en enkele kleine aanpassingen nodig heeft, of een volledige demontage en inspectie nodig heeft, wij zullen uw zorgen wegnemen en de behoeften van uw fiets beoordelen om ervoor te zorgen dat uw fiets veilig te gebruiken is.

Hoe meer u ervoor zorgt dat uw fiets regelmatig in goede staat verkeert, hoe minder u hoeft uit te geven aan seizoensonderhoud. Meer hulp nodig? Het serviceteam bij u in de buurt

Amsterdamsefietswinkel store geeft je graag deskundig advies om je fiets in topconditie te houden.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.