Elektrische fietsen versus elektrische scooters in 2022/2023

Zijn elektrische scooters in Amsterdam legaal om te gebruiken?

Amsterdam verbiedt op dit moment de meeste elektrische scooters.

De wetten in Amsterdam zijn gelijk aan die in de rest van Nederland. Er zijn momenteel slechts enkele e-scooters goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg.

De RDW heeft de e-steps goedgekeurd als bijzondere bromfietsen die legaal in Amsterdam mogen rijden.

In Nederland moet een voertuig onder meer een zadel en een zijspiegel hebben om als elektrische bromfiets te worden aangemerkt.

Welke straffen zijn er voor het bedienen van een illegale e-step tijdens het rijden? De politie in Amsterdam heeft de volgende mogelijkheden als je staande wordt gehouden voor het besturen van een niet-vergunde e-scooter:

Laad een boete van € 280,- en neem de elektrische scooter in beslag.

Neem bij vragen over een e-keur altijd contact op met de leverancier of fabrikant. scooters

E-scooters, gewoonlijk elektrische scooters of e-scooters genoemd, zijn de nieuwste trend in mobiliteit voor woon-werkverkeer in de stad. Volgens bepaalde plaatsen is het aantal mensen dat deze gadgets gebruikt in één jaar zelfs met wel 400% gestegen.

Hoewel ze fantastisch zijn als je een nieuwe stad wilt zien of van punt A naar punt B wilt komen zonder jezelf in te spannen, kan het moeilijk zijn om te kiezen welke het beste bij je past.

Is een e-scooter of e-bike nodig?

Een e-bike en een e-scooter hebben een aantal dingen gemeen. Met lichtere motoren dan motorfietsen zijn ze allebei geschikt voor het rijden op verharde wegen.

Dat gezegd hebbende, zijn er ook enkele significante verschillen tussen de twee vormen van transport.

Having said that, there are some significant distinctions between the two forms of transportation that might help you choose which is best for your unique requirements and situation.

Safety

An e-scooter is a vehicle that is lighter in weight and moves more slowly than an e-bike. As a result, impediments like potholes and fractured pavement—which may be severe hazards on e-bikes—are simpler to handle and steer around.

Compared to an e-bike, an e-scooter is a vehicle that is lighter and moves more slowly.

Potholes and cracked pavement, which may pose serious hazards on e-bikes, are therefore easier to manage and steer around.

Comfortability

Op een e-bike zit je waarschijnlijk rechter dan op een e-scooter als je van plan bent om langere tochten te maken.

E-scooters zijn draagbaarder en lichter dan e-bikes, waardoor ze praktischer zijn voor kortere excursies als u op zoek bent naar een sneller, handiger vervoermiddel.

E-scooters zijn een uitstekende optie als u fysieke beperkingen zoals artritis heeft, omdat ze kleiner en lichter zijn en minder energie nodig hebben om te werken.

E-bikes zijn meer ontspannend als je een langere afstand aflegt. Ze bieden meer beenruimte en een meer rechte zitpositie, waardoor ze meer geschikt zijn voor langere ritten.

 

 

-13%
4.784,13
-13%
4.784,13
-12%
fuego redfuego red
ice whiteice white
5.279,12
-13%
inferno redinferno red

Elektrische fietsen

VICTORIA – FYBRON 5

6.081,30
-13%
dark night mattdark night matt
3.479,13
-15%
golden harvest mattgolden harvest matt
purist blue mattpurist blue matt
3.399,15
-13%
deep black mattdeep black matt
2.696,13
-13%
deep black mattdeep black matt
2.696,13

Snelheid

Hier is de vuistregel dat de scooter sneller gaat naarmate de motor groter is.

Terwijl e-bikes bedoeld zijn voor langere excursies en snelheden tot 80 km kunnen halen, zijn e-scooters ontworpen voor kortere ritten en doorgaans gemiddeld ongeveer 25 tot 40 km.

Op het stuur van elk van hen zit een gaspedaal waarmee je de snelheid kunt aanpassen.

Mogelijk kunt u ook de snelheid aanpassen, zodat u langzamer kunt rijden als u bepaalde bochten of obstakels voorzichtiger moet benaderen, afhankelijk van het model en de constructie van de scootmobiel.

Bereik

Bij het vergelijken van e-scooters en e-bikes is hun bereik een van de meest cruciale dingen om naar te kijken.

De actieradius van een e-normale scooter is 40 tot 65 km, wat minder is dan die van een e-range fiets van 40 tot 160 km.

Zorg ervoor dat uw elektrische scooter de batterijduur heeft om u daar te krijgen als u van plan bent hem te gebruiken voor dagelijks woon-werkverkeer, lange ritten of langere avonturen.

E-bikes en e-scooters kunnen meer van elkaar worden onderscheiden door hun doel dan door hun bereik, maar een groter bereik is fundamenteel wat ze van elkaar onderscheidt.

Tien voordelen van een elektrische fiets van $ 10.000 ten opzichte van een motorfiets

1. Niet iedereen heeft een e-bike van $ 10.000 gereden, laat staan gekocht.

2. E-bikes zijn geruisloos

3. De kosten voor het opladen van een e-bike zijn verwaarloosbaar; in feite is het hetzelfde als 1.600 mpg.

4. Een e-bike kan binnen of in fietsenrekken in parkeergarages worden gestald zonder te hoeven betalen en overal waar een fiets kan worden gestald.

5. Ebikes helpen je fysiek gezond te blijven. Volgens de statistieken rijden ebikers vaker en verder dan traditionele fietsers.

6. E-bikes zijn vrij licht en wendbaar in vergelijking met motorfietsen.

7. E-bikes hoeven niet geregistreerd of verzekerd te zijn.

8. E-bikes zijn oneindig veel veiliger dan motorfietsen, ondanks dat er geen richtingaanwijzers, claxons of andere onaantrekkelijke ergernissen nodig zijn.

9. E-bikes zijn gemakkelijk te vervoeren naar leuke recreatielocaties doordat ze achterop de auto kunnen worden gezet met behulp van een fietsenrek.

10. Fietspaden en -paden zijn legale plaatsen om op een e-bike te rijden.

Deze site maakt gebruik van cookies om u een betere browse-ervaring te bieden. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.